Over Peter

Ik ben de zoon van een van de beste slagers van Den Haag.

Ik ben de zoon van een van de beste slagers van Den Haag. Mijn opa’s zaten met de familie in de groenten en in de vis. Eten klaar maken en catering is mij met de paplepel ingegeven. Vanaf mijn jeugd hielp ik mee in de slagerij met koude, warme bereidingen en BBQ’s.

Mijn loopbaan in het koken begint hier dan ook, maar mijn vader gaf gelijk aan eet met mate en zeer gevarieerd dan blijf je het gezondst.
Koken met vlees, vis, schaaldieren en groentes was altijd een fluitje van een cent maar het was niet echt voldoening gevend er was meer vind ik.

Zo kwam ik op een gegeven moment in Rotterdam via Spirit bij de macrobiotische academie voor voedingstherapeut welk ik ben gaan volgen. Hiermee ben ik nog met veel plezier bezig. Professioneel koken heb ik geleerd van Femke van den Heuvel van VIP health en Nutrician in Haarlem.

Dit heeft geleid dat ik regelmatig chefs ondersteun tijdens Steinbeiser in Nederland maar ook in het Buitenland. Ik heb al met heel veel mooie chefs mogen werken en hoop dat het er nog veel meer mogen worden. Ik ben naast een van de hulpkoks ook verantwoordelijk voor alle kunst waar de gerechten op geserveerd worden.

about
about

Vanaf oktober 2013 ben ik Zwaakseliefde begonnen, het produceren en maken van duurzame voeding en koken voor doelgroepen en mensen met een allergie. Ik heb op mijn 7000 vierkante meter tuin een hoogstamboomgaard, 40 wijnstokken, een groentetuin, notenbomen en bijen voor bevruchting van diverse gewassen.
In de toekomst wil ik een voedselbosje gaan maken met jaar rond groentes en fruit.

Naast Zwaakseliefde wat mijn ziel en zaligheid is, ben ik samen met Sven Bergström en Robert Prins de uitvinder van Uitgevist.

Ik ben hierin de technisch en voedsel en dranken combinatie kok. We hebben met ons team van bekende visgerechten zeegetarische varianten gemaakt. Er zijn namelijk al voldoende vleessmaak vervangers maar nog geen heerlijke visrestaurant gerechten op veganistische basis. Daar zijn we nu 3 jaar mee bezig met diverse prachtige menu’s.

Zo hebben we aan boord van “de Bruinvisch” tijdens Oerel 2017 en 2019 een 7 gangen menu gepresenteerd, met “Boeien ben bessensoep”, “Abalone”, “Zeemeerminnen soep” en onze legendarische “Vischsticks”. Maar ook hebben we tijdens diverse pop-up’s in Amsterdam, Middelburg en Culemborg. Ook zijn we gevraagd bij het duurzaamheid forum van Nederland “Springtij” op Ter Schelling waar we voor 150 personen een speciaal duurzaam fingerfood vismenu gemaakt.

Incorrect user ID specified.