Ik geef workshops aan verschillende niveau’s, van hobby koks tot professionele chefs.
Maar ook als je gewoon wilt leren koken vanaf de start ben je bij mij op het juiste adres.

We beginnen afhankelijk van het niveau met snijtechnieken, kookstijlen, koken met de seizoenen, wildpluk koken, no waste menu’s en nog veel meer. Ik kan in je eigen keuken of op een andere locatie samen met je of de groep aan de slag gaan. Voor mijn workshops heb ik de beschikking over een professionele keuken waar we voldoende ruimte hebben om te koken en samen de gerechten te proeven en bespreken.

Ik kook samen met je

als je een etentje hebt en wilt wat hulp of je wilt een nieuwe kooktechniek onder de knie krijgen of een nieuwe keuken proberen (er komt een vegetariër of veganist eten, Japans, Amerikaans, Thais, Mexicaans, BBQ, etc. etc. Daarnaast is het ook mogelijk om op de achtergrond de maaltijd te platen (mooi op borden of schalen presenteren) en koken.

We overleggen eerst over je wensen voor de maaltijd, stellen een menu hiervoor op.

Hierna maken we in overleg een drank begeleiding; wijn, bier, thee, non alcoholische dranken. Dan maken we een boodschappenlijst welke je of zelf verzorgd of dat ik voor je verzorg (kostprijs + 35 euro).

Jij zorgt voor foto’s van je keuken en wat er voor apparatuur er is.

Ik neem eventueel extra apparatuur mee. Ik beschik of heel veel machines van blenders, ijsmachine, keukenmachines (magimix patissier, kitchenaid, etc) sousvides, vaccuum machine, green egg, etc. naast mijn messen en mijn handen.

We maken samen van je menu een sterrendiner of juist een rustieke maaltijd, maar het wordt in ieder geval een feestje met een heerlijke geslaagde maaltijd.

Ik begin in de ochtend met de mise en place (snijden en voorbereiden) en samen koken we de gerechten zover dat de mise en place afgerond is.

Alles staat nu klaar voor afbakken, opwarmen en platen (netjes op bord of schaal presenteren). Als je wilt dat ik dit voor je regel op de achtergrond dan kan dit natuurlijk ook. Ik zorg dat op de achtergrond je keuken weer op orde komt. Maar service, glazen en borden regelen met een afwasser. Eventueel te regelen door mij tegen kostprijs.

Ik kook voor jou,

Bij retraites en private diners die op locatie plaatsvinden. Dat kan voor een dag zijn of een verblijf van meerdere dagen. De groepen waarvoor ik kook hebben meestal een vorm bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Als kok bij retraites weet ik hoe belangrijk het juiste eten is.

Goede voeding ondersteunt en draagt bij aan de vorming en mijn energie welke ik meegeef aan de voeding zal steun hierin geven.

Natuurlijk werk ik met veel zorg en aandacht aan de maaltijden, afgestemd op de groep en soort activiteit. Ik kook puur en vers en gebruik zoveel mogelijk ingrediënten welke de persoon en cursus kunnen ondersteunen. Veganistisch, vegetarisch, macrobiotisch, aryuvedisch of raw alles is mogelijk. Het eten dat ik maak stimuleert de persoon en is verfijnd.

Ook voor mensen met een allergie of een voedsel overgevoeligheid zijn bij mij aan het goede adres. Ik maak maaltijden op maat, wel zal ik samen met je een menu maken welke we van te voren doornemen. Hier heb ik natuurlijk wel wat tijd voor nodig om alles in elkaar te plaatsen. Ik heb al diverse retraites en diners verzorgd waar we 6 verschillende varianten hadden van een gerecht zodat een ieder bijna hetzelfde kon eten.

Ik kook tot 25 personen zonder assistentie hierboven zal ik met een mede chef het menu draaien of ik moet hulp met de mise en place krijgen vanuit de groep.

Wil je meer weten, een prijsopgave of gewoon eens kennis maken bel mijn of stuur een email.

Ik ontwikkel nieuwe gerechten met je.

Naast kok, catering, adviseer ik chef over vegetarische gerechten op hun menu en ontwikkel ik nieuwe gerechten. Daarnaast geef ik les aan professionele en hobby koks. Ik ontwerp diverse veganistische gerechten welke kwa smaak en seizoen passen.

Regels

Waar mag je op rekenen een prive chef in je keuken kost 250 euro per dag dit is inclusief ontwerp van menu en begeleidingen ondersteuning. Mocht het menu ontworpen zijn en de begeleiding rond zijn en het diner niet doorgaan dan zijn de kosten 75 euro. Inkopen mag je zelf verzorgen of ik kan ze verzorgen tegen kostprijs + 35 euro. Voor afbakken, opwarmen en platen zijn de kosten na 18:00 uur 25 euro per uur.

De kosten voor het koken hangen af van je verlangens, het aantal personen en hoeveel maaltijden, aantal dagen, de locatie etc. Maar hier komen we altijd wel uit. Ik zorg ook voor begeleidende drankenlijst zonder of met alcohol. Wil je dat ik dit verzorg gaat het tegen inkoopsprijs + 35 euro verzorgingskosten.

Ik kook tot 25 personen zonder assistentie hierboven zal ik met een mede chef het menu draaien of ik moet hulp met de mise en place krijgen vanuit de groep.

Wil je meer weten, een prijsopgave of gewoon eens kennis maken bel mijn of stuur een email.

Workshops & Koken