Steinbeisser werd in 2009 opgericht door Jouw Wijnsma en Martin Kullik. In 2012 lanceerde Steinbeisser het Experimentele Gastronomie-initiatief gevestigd in Amsterdam en actief over de hele wereld.

De Experimentele Gastronomie brengt gerenommeerde chef-koks en kunstenaars samen voor een unieke culinaire ervaring. Eten en drinken zijn volledig plantaardig (veganistisch) en afkomstig van lokale biologische en biodynamische (Demeter) producenten.

Kunstenaars maken bestek en serviesgoed dat door te experimenteren een zoektocht vormt naar nieuwe manieren om van eten te genieten. De diners tonen de hedendaagse keuken op het hoogste niveau, waarbij design, gastronomie en natuur samenkomen.

De online winkel Jouw … van Steinbeisser werd gelanceerd in 2016 en presenteert een verzameling buitengewone serviesstukken die door kunstenaars zijn gemaakt voor de Experimentele Gastronomie. Gedreven door een zoektocht naar nieuwe manieren om van eten te genieten, volgen deze stukken niet de normale gebruiksregels. In plaats daarvan dagen ze je uit om vooroordelen over de relatie tussen serviesgoed en de gebruiker te heroverwegen. Ze kunnen geliefd zijn vanwege hun prikkelende functie maar ook vanwege hun schoonheid.

Ik ben vaste ondersteuning bij dit project en help de chef’s met de mise en place, zorg samen met de chefs voor de juiste kunststukken voor elk gerecht. Draag zorg voor ondersteuning tijdens fotografie van de kunst met het gerecht. Dit is een samenspel van kunstenaar, chef, Martin en de fotograaf.
Tijdens het diner zorg ik er met het team voor dat alles klaar staat voor de chef voor opmaak van het gerecht en help ik af en toe een handje mee met de opmaak.

Daarna zorg ik er met een team voor dat alles weer veilig schoon wordt gemaakt en dat alles weer in goede staat terug komt bij de kunstenaar hoewel meestal wordt er veel gekocht door de gasten.

Zo heb ik al met veel verschillende Michelin sterrenchef’s mogen werken, van 1 tot 3 sterren allemaal geweldige ervaringen.

Lukas Mraz **
Philip Rachinger
Felix Schellhorn
Yoji Tokuyoshi*
Alexandre Gauthier **
Kristian Baumann *
Andreas Rieger *
Daniel Burns***
Edwin Vinke**